Специализираната прокуратура предаде на съд 18-те участници в групата за наркотици

...
Специализираната прокуратура предаде на съд 18-те участници в групата за наркотици
Коментари Харесай

Дават на съд 18 бандити, шефовете на групата готвели убийства на спецпрокурори и полицаи

Специализираната прокуратура съобщи на съд 18-те участници в групата за наркотици на Иван Йосифов, направила подготвяне за ликвидиране на прокурори и служители на реда. 
 Групата, готвела убийства на магистрати и служители на реда, остава в ареста
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против 18 лица за присъединяване в проведена незаконна група за производство и разпространяване на опиати, рекет, побои и поръчкови убийства.

Групата е била ръководена от Иван Йосифов и Петко Стоянов, участниците в нея бяха арестувани на 27 юни 2018 година при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и Софийска област. 

Според събраните доказателства тя е била основана в началото на януари 2018 година от Иван Йосифов и Петко Стоянов. Двамата познавали всеки от привлечените участници, както и опита им в разпространението на опиати. Нарекли незаконното съдружие „ Фирмата “, а като негова последна цел определили завладяването на наркопазара в София. 
Това наложило към главната активност да бъдат включени и силови дейности: побоища, насила, рекет, поръчкови убийства. Участниците популяризирани наркотични субстанции от цялата позната гама - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази. Част от тях произвеждала сама – амфетамини и марихуана.

Ръководителите на групата направлявали снабдяването на групата с опиати и прекурсори, както и личното произвеждане, определяли методите на разпространение, подбирали хората, които да бъдат вербувани като дилъри.
Те решавали и кои лица да бъдат наказвани физически и по какъв начин. Двамата нерядко участвали персонално в разпространяването на опиати и в наказателни акции. 
Непосредствено след Йосифов и Стоянов в йерархията стоял Стефан Гевгелийски, въпреки присъединяване му да се изчерпвало единствено с инструкции и поръчки. От основаването на групата до през днешния ден той изтърпява присъда в
Софийския затвор.
Престъпната група се снабдявала с огромни количества наркотични субстанции (в килограми) в България, само че и от чужбина, главно от Турция. Собственото производство било дислоцирано в родния град на Йосифов - Костинброд.
Дилърите продавали 1 грам кокаин за 140 лв., 1 г хероин за 100 лв., 1 г марихуана за 15-20 лв., 1 гр. амфетамин от 12 до 20 лева съгласно клиента и поръчаното количество.

Наркотиците се предложили под кодови наименования - марихуаната – като „ долари “ или „ коприва “, амфетамините - „ алфа ромео “ „ камък “, „ сиренце “ или „ ани “, кокаинът - „ левове “, екстазито - „ копчета “,
„ бонбони “ или „ домино “, а хероинът – като „ кафе “. Групата обичайно продавала по 1 кг марихуана на ден и сред половин и 1 килограм амфетамини. Рекордът бил 10 000 таблетки екстази за денонощие.

През май 2018 година Гевгелийски упълномощил на Иван Йосифов и Петко Стоянов задачата да провеждат убийствата на двама прокурори от специализираните прокуратури и двама проверяващи служители на реда.
Ръководителите на групата свикали среща с част от участниците, както и с други неустановени лица, на която били разисквани методите на покушенията, на кои доверени лица може да се разпореди осъществяването, какви оръжия да
бъдат употребявани. Йосифов и Стоянов дали инструкции на членове на групата да проследяват ежедневния маршрут на напредване на поръчаните за ликвидиране, да откриват ежедневните и нормалните им привички, както и местата, където живеят, които посещават, където всекидневно паркират персоналните си коли. За тази цел били ангажирани и избрани и лица, отвън престъпното сдружение.
Така, в изискванията на съучастничество, като съизвършители, обвинените Петко Стоянов и Иван Йосифов направили подготвяне за ликвидиране по предписание на Стефан Гевгелийски. 

Предстои Специализираяният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР